Offerte maken en bewaren

Met welke prijs wil je rekenen in je offerte ?  

  • Ga naar ‘Mijn Account‘ en ‘ Instellingen voor offerte’.
  • Bij ‘Prijsweergave‘ kun je kiezen voor groothandelsprijs (je eigen inkoopprijs). De prijzen worden in rood weergegeven op het beeldscherm en in je offerte.
  • Kies je voor consumentprijs dan wordt de consumenten adviesprijs op het beeldscherm en in je offerte weergegeven in zwart. Wil je liever een eigen marge gebruiken? Vul dan je marge in.
  • Wil je de weergave op een later moment wijzigen van groothandels prijs naar consument adviesprijs? Dat kan. De prijzen op het beeldscherm en in je offertes wijzigen automatisch mee.

Nieuwe offerte maken

Ga naar ‘Nieuwe offerte’ 

Vul de referentie in

Bijvoorbeeld naam klant, plantvak of project.

De offerte is gemaakt.

Je gaat nu de offerte vullen met je plantenlijst. Zoek de gewenst plant, maatomschrijving en prijs via de zoekbalk of het overzicht per categorie.

Extra’s

Je offerte kun je vullen met extra gegevens per plant. Kies voor een referentie op je plantenlabel, een plant locatie of een rekenmodule voor je plantvak.

Wil je binnen deze offerte een referentie per plant? Dat is bijvoorbeeld handig om plantvakken aan te geven. De referentie zie je terug op het plantlabel, je offerte, je aflever bon en je factuur.

Klik op de balk ‘Notitie toevoegen’ en vul je eigen referentie in.

  • De plantencalculator berekent automatisch hoeveel planten je nodig hebt per plantvak.

 

  • Locatie vastleggen gebruik je als je een adres(sen) wilt toevoegen. Dit is handig als je meerdere adressen hebt binnen één offerte.

Ben je klaar met je offerte?

Heb je alle planten gevonden? Dan is je offerte klaar. Nu kun je kiezen wat je met je offerte wilt doen:

De offerte opslaan om op een later moment opnieuw aan te vullen of te wijzigen

De offerte kopiëren voor een ander project

De offerte downloaden in PDF. Je maakt nu een mooie presentatie van de offerte. Via het menu ‘Mijn klantportaal’ ga je naar ‘PDF en Excelvoorkeuren’ en geef je zelf aan wat je op je PDF wilt laten zien. 

De offerte uploaden naar Excel. Je slaat de offerte op je pc op in een zelfgekozen map. Alle gegevens die je via ‘PDF en Excelvoorkeuren’ hebt aangevinkt worden automatisch geopend in je Excelsheet, inclusief de formules

De offerte verwijderen.

Succes met je offerte ! Wil je meer informatie of uitleg over je ‘Mijn Klantportaal’? Bel ons op nummer 0572 352 131. Wij helpen je graag!