Bos Rhododendron kwekerij Olaf Nijenkamp

De Rhododendron is van nature een bosplant, die het beste tot zijn recht komt onder een bladerdek van bomen. Onder deze omstandigheden kweekt de familie Nijenkamp al meer dan 50 jaar Bos Rhododendrons.

Op een 4 hectare grote boslocatie worden de  Bos Rhododendrons in verschillende varieteiten succesvol gekweekt en uitgezet, zodat ze uiteindelijk de kwaliteit en de grootte hebben om mooie volwaardige wolken te creëren die bedoeld zijn voor een  oprijlaan of voor de inrichting van een bostuin. Kennis over groei, bloei, bemesting en beplanting luisteren nauw als het gaat om Bos Rhododendrons. De jarenlange ervaring en vakkennis maken van ons inmiddels een veelgevraagde specialist bij aanleg en onderhoud van Bos Rhododendron ‘wolken’ in lanen, aanleg van (exclusieve) tuinen of herstel van percelen.

Maak een afspraak om zelf je Rhododendrons uit te zoeken

De maten van de Bos Rhododendrons variëren van 80 cm – voor bijvoorbeeld vakbeplanting – of prachtige solitaire Bos Rhododendrons van meer dan 3 meter hoog. Er is veel variatie in kleur en soorten Bos Rhododendrons aanwezig. Veel maten en soorten zijn op aanvraag leverbaar. De Bos Rhododendrons kun je als hovenier, maar ook samen met je eindklant, bezichtigen en uitzoeken. Olaf Nijenkamp is de specialist in Bos Rhododendrons als het gaat om aanleg, onderhoud en verplanten.

Bel met Olaf Nijenkamp. Telefoon 0653 3774 32 of stuur een mail om een afspraak te maken om de Bos Rhododendrons te bezichtigen; [email protected]

Het bos biedt ideale groei omstandigheden voor een sterke en gezonde plant

De Bos Rhododendrons worden vanaf plantgoed geplant in de volle grond. We kweken diverse grootbloemige Bos Rhododendrons. De Sallandse grond staat bekend om haar fijne zandgrond. Een bodemdek van bladeren en voldoende licht en lucht tussen de bomen zorgen voor de juiste omstandigheden voor de groei van de Bos Rhododendron struiken. Regelmatig beoordelen we de planten op groei. We zorgen indien nodig voor een tijdige verplanting en we knippen de planten tot een fijn vertakt gestel; Alles om een sterke en gezonde plant te vormen die geschikt is voor herplant in tuinen en parken.

Zorgvuldige aflevering van de Rhododendrons uit het bos

De logistiek (rooien, transport en afleveren) doen we in eigen beheer. We doen dit zorgvuldig met het beste gereedschap en vakkundige mensen.

Wil je weten welke maten Boskwaliteit Rhododendendrons we kunnen leveren?

Kijk hier voor een overzicht van de Rhododendron soorten, maten en prijzen.

Wil je de inkoopprijzen voor hoveniers zien? Log dan in op ‘Mijn Klantportaal‘.

De sterke punten van de Rhododendron

  • Rhododendrons zijn sterke planten en jaarrond groen
  • Rhododendrons kennen geen trend, ze zijn tijdloos mooi
  • Rhododendrons zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, vorstresistent
  • Rhododendrons staan al eeuwenlang bekend om haar bloemenpracht in het late voorjaar
  • Rhododendrons kun je gemakkelijk snoeien
  • Met Rhododendrons creëer je snel een exclusieve haag
  • Rhododendrons verdragen goed schaduw en zon

Meerstammige Rhododendrons

Steeds vaker zien we een aanvraag voor meerstammige volwassen Rhododendrons. Een bijzondere en opvallende solitair voor (exclusieve) tuinen. Deze grote Rhododendrons worden geselecteerd op grillige stammen of mooie symmetrische stammen. De planten worden vervolgens geknipt en gesnoeid tot de juiste hoogte, zodat een mooie dichte kroon ontstaat.

Bos rhododendron Olaf Nijenkamp